De wandeling van 18 kilometer

De deelnemers die kiezen voor de afstand van 18 km lopen de etappes 3 en 4:

  1. Gilze AZC – Mariakerk Breda:        9,5 km
  2. Mariakerk Breda- Maczek Memorial Breda 8,5 km

Etappe 3 gaat het eerste 8 kilometer bijna alleen over onverharde paden door het Prinsenbosch, St.Annabos en het Ulvenhoutsebos. De laatste kilometer, wanneer men in Breda is aangekomen, gaat over de verharde weg.

Etappe 4 is een route door de stad en is over verharde wegen, soms over gravel.

 

Starttijd en startplaats 18 km

De start van etappe 3 is van 10:30 tot 12:30 uur in het Gilze AZC, Prinsenbosch 1 te Gilze  (in het hoofdgebouw tegenover grote parkeerplaats). Een deelnemer kiest tussen 10:30 en 12:30 uur zijn/haar eigen vertrekmoment. Vóór het vertrek moet de deelnemer zich wel melden bij het inschrijfbureau dat is gevestigd in het centrale gebouw op het terrein azc Gilze. Adres: Prinsenbosch 2, Gilze.

 

Routebeschrijving en infoboekje

Elke deelnemer ontvangt na controle van de inschrijving de routebeschrijving van etappe 3 van Gilze AZC naar de Mariakerk in Breda en ook een infoboekje met daarin wetenswaardigheden, in relatie met de bevrijding, over wat men tijdens de etappes tegenkomt. 

Aangekomen bij de volgende etappeplaats moet de deelnemer zich daar melden en ontvangt dan de routebeschrijving voor de volgende etappe.

 

Eten en drinken / horeca onderweg

Deelnemers moeten zorgen dat ze voldoende eten en drank bij zich hebben. Op de etappeplaatsen is water, koffie en thee verkrijgbaar. Route 3 (van Gilze AZC naar Mariakerk) gaat vooral door het bos en er is alleen op 2/3e van de etappe horeca: De Fazant (men moet dan wel 200 meter extra lopen). Verder gaat etappe 4 door de stad en komt men dan ook langs winkels/horeca.

 

Doorkomsttijden overige etappeplaatsen en eindpunt.

Deelnemers dienen zich te houden aan de volgende doorkomsttijden te houden:

Etappeplaats

doorkomst-/aankomsttijd

Mariakerk  (start etappe 4)

Tussen 12:00 – 14:30 uur

Koepel (alleen pauzeplaats)

Tussen 13:00 –  16:00 uur

Memorial   (eindpunt tocht)

Tussen 13:30 –  17:00 uur

Alle deelnemers dienen dus uiterlijk om 17:00 bij het eindpunt te zijn.

Iedere deelnemer die de tocht heeft voltooid krijgt bij het eindpunt een herinnering. Ook kan aansluitend op de wandeling op 21 september 2024 gratis het Memorial worden bezocht op vertoon van het deelnemersbewijs. Het Memorial blijft op 21 september 2024 open tot 18:00 uur.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bij voorinschrijving online bedraag € 10,-. Voorinschrijven is mogelijk tot en met 15 september 2024. 

Na-inschrijven voor de 18 km is mogelijk op het inschrijfbureau in Gilze AZC op de dag zelf tussen 10:30 en 12:30 uur. Het inschrijfgeld bij na-inschrijving bedraagt € 15,-

Vervoer van/naar startplaats Gilze AZC

  1. Vervoer op eigen gelegenheid met auto en/of openbaar vervoer.

Om 11:07 gaat bus lijn 130 vanaf station Gilze-Rijen naar Gilze AZC; aankomst Gilze AZC om 11:27.

Met trein van Breda centraal naar station Gilze-Rijen; vertrek trein 10:53

Met trein van Tilburg centraal naar station Gilze-Rijen; vertrek trein 11:06

          NB: RAADPLEEG ZELF VOORAF DIENSTREGELING OV9292 !

De bushalte in Gilze AZC is circa 400 meter van de startplaats/ inschrijfbureau.

Mogelijk is ook om met de auto naar Gilze AZC te gaan (er zijn ruime parkeerplaatsen in tegenover de startplaats) en dan na de wandeling met de trein en bus vanaf Breda terug te gaan naar Gilze AZC.

  1. Vervoer met door organisatie geregeld busvervoer.

Deelnemers kunnen ook tegen betaling met een door de organisatie geregelde bus vanaf het Maczek Memorial aan de Ettensebaan in Breda naar de startplaats Gilze AZC worden gebracht.

Deze bus vertrekt op zaterdag 21 september om 10:00 uur vanaf de ingang van het Memorial aan de Ettensebaan in Breda. Rond 10:30 uur zal de bus dan op de startplaats Gilze AZC zijn.

Een deelnemer die gebruik wil maken van het busvervoer van de organisatie moet zich voor dit busvervoer gelijktijdig bij de voorinschrijving online inschrijven. Extra kosten busrit naar Gilze AZC € 10,-.